Koper włoski nasiona 1g - TORAF
Opis
KOPER WŁOSKI 1g - TORAF
Roślina tworzy mięsiste, zwięzłe, białe zgrubienia o aromacie anyżu.
Poprawia trawienie i uspokaja.
Jadalne są zgrubienia, ogonki liściowe i liście.
Można je gotować, dusić i dodawać do sałatek.
Okres wegetacji 80-100 dni. Wysiew od V-VII.
Świeże liście koperku dodaje się do sałatek, gotowanych ziemniaków, jaj faszerowanych, serów twarogowych, zup gorących i chłodników, masła ziołowego, raków, krabów, ślimaków, i ryb.
Typowym wyrobem z koperku jest sos koperkowy używany do gotowanych mięs (cielęciny, wołowiny, baraniny).
Koperku używa się też do dekorowania potraw
- Firma: TORAF
- Rodzaj nasion: KOPER WŁOSKI
- Waga: 1g
- Wysiew: V-VII
- Zbiór: IX-X
- Rozstawa 20x40 cm
Sprawdzone nasiona:
- oferowane nasiona są testowane przez firmę TORAF w laboratorium pod względem zdolności kiełkowania oraz ogólnej jakości nasion
- czystość nasion oraz ich wilgotność
- procedury testów zgodne z ISTA (Międzynarodowy Związek Oceny Nasion)
Bezpieczne zakupy nasion:
- Torebki nasion oferowane na naszych aukcjach posiadają datę ważności i nr partii na opakowaniu gwarantujemy jakość i oryginalność nasion.
- Testowane przez firmę TORAF w laboratorium
- Dostosowane do warunków uprawy w naszej strefie klimatycznej oraz często uprawianych przez producentów towarowych.