Fasola złota Mung nasiona na kiełki 250g - TORSEED
Opis
Fasola złota Mung nasiona na kiełki 250g - TORSEED
Fasola złota MUNG. Kiełki Mung są wyjątkowo bogatym źródłem błonnika, łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy A, B, C i E, soli mineralnych oraz antyutleniaczy zapobiegających chorobom serca i nowotworom.
Obniżają poziom złego cholesterolu (LDL). Stosowane głównie w dniach chińskich i wietnamskich. Spożywane mogą być na surowo lub na gorąco. Czas namaczania nasion – 10 – 12 godzin. Okres kiełkowania 4 – 6 dni.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.
Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
- Firma: TORSEED
- Rodzaj nasion: Fasola złota Mung
- Waga: 250g
Sprawdzone nasiona:
- Termin przydatności nasion do wysiewu to od 2 do 5 lat w zależności od partii i rodzaju nasion.
- Sklep w którym oferujemy nasiona podlega pod Wojewódzki Inspektorat Ochrony Roślin i Nasiennictwa WIORiN
- Opakowanie nasion służy jako dowód w reklamacji
Bezpieczne zakupy nasion:
- Torebki nasion oferowane na naszych aukcjach posiadają datę ważności i nr partii na opakowaniu gwarantujemy jakość i oryginalność nasion.
- Nasiona posiadają odporność lub tolerancję na choroby charakterystyczne dla danego gatunku.
- Dostosowane do warunków uprawy w naszej strefie klimatycznej oraz często uprawianych przez producentów towarowych.