Kalarepa czerwona nasiona na kiełki 10g - TORAF
Opis
KALAREPA CZERWONA NASIONA NA KIEŁKI 10g - TORAF
Nasiona kalarepy czerwonej kiełkują łatwo i szybko a uzyskane kiełki o ciekawym zabarwieniu są pełne smaku i stanowią zdrowy przysmak, bogaty w cenne składniki pokarmowe i witaminy (zwłaszcza A, B, C i E), mikro- i makroelementy.
Kalarepa czerwona pobudza, poprawia pamięć, uaktywnia system odpornościowy organizmu, przeciwdziała nowotworom i atakom wirusów.
Smaczne kiełki kalarepy czerwonej mogą posłużyć jako dodatek do sałatki, jogurtu, twarożku, kanapki czy zupy.
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW:
Nasiona wypłukać, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia (słoik) i zalać przegotowaną letnią wodą.
Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18*C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2-3 razy dziennie wodą.
Kiełki są gotowe do spożycia po około 3-6 dniach.
- Firma: TORAF
- Rodzaj nasion: KALAREPA CZERWONA
- Waga: 10g
Sprawdzone nasiona:
- Termin przydatności nasion do wysiewu to od 2 do 5 lat w zależności od partii i rodzaju nasion.
- oferowane nasiona są testowane przez firmę TORAF w laboratorium pod względem zdolności kiełkowania oraz ogólnej jakości nasion
- czystość nasion oraz ich wilgotność
- procedury testów zgodne z ISTA (Międzynarodowy Związek Oceny Nasion)
Bezpieczne zakupy nasion:
- Sklep w którym oferujemy nasiona podlega pod Wojewódzki Inspektorat Ochrony Roślin i Nasiennictwa WIORiN
- Opakowanie nasion służy jako dowód w reklamacji
- Torebki nasion oferowane na naszych aukcjach posiadają datę ważności i nr partii na opakowaniu gwarantujemy jakość i oryginalność nasion.
- Dostosowane do warunków uprawy w naszej strefie klimatycznej oraz często uprawianych przez producentów towarowych.
- Nasiona testowane przez firmę TORAF w laboratorium