Koper Moravan nasiona 5g - WegAna
Opis
Koper Moravan nasiona 5g - WegAna
✅ Aromatyczna i bardzo smaczna odmiana kopru, uprawiana z przeznaczeniem na zieloną natkę.
✅ Okres wegetacji od siewu do zbioru wynosi do 80 dni.
✅ Odmiana chętnie wybierana ze względu na możliwość wielokrotnego zbioru.
✅ Łodygi gęsto ulistnione, liście niebieskozielone ze srebrnym nalotem, odporny na wybijanie w pędy kwiatostanowe.
✅ Odmiana doskonała do uprawy w gruncie, na podwyższanych grządkach oraz w pojemnikach i donicach.
✅ Uprawiana z przeznaczeniem do bezpośredniego spożycia oraz do mrożenia.
Koper Moravan to odmiana średnio późna (okres wegetacji 75-80 dni). Polecana do uprawy w polu z możliwością wielokrotnego zbioru. Z powodzeniem może być też uprawiany w przydomowym warzywniku lub zielniku. Doskonały również do uprawy pojemnikowej.
Łodygi gęsto ulistnione, liście niebieskozielone ze srebrnym nalotem, odporny na wybijanie w pędy kwiatostanowe. Bardzo aromatyczna i smaczna odmiana. Młode rośliny kopru nadają się do suszenia i zamrażania.
Koper uprawia się z siewu wprost do gruntu. Nasiona wysiewać można od marca do sierpnia. Zbiór aromatycznej natki jest wielokrotny i trwa od maja do października.
Logotyp PROFI wskazuje odmiany, które wyróżniają się jakością, cenioną na profesjonalnym rynku produkcji warzyw.
Odmiany te wyróżnia: odporność lub tolerancja na choroby charakterystyczne dla danego gatunku, wysoki poziom plonowania, wczesność, jakość uzyskiwanych warzyw.
- Firma: WegAna
- Rodzaj nasion: Koper Moravan
- Waga: 5g
- Wysiew: od III - VIII
- Zbiór: od V - X
Sprawdzone nasiona w sklepie RajOgrodnika.pl:
- Oferowane nasiona są testowane przez firmę w laboratorium pod względem zdolności kiełkowania oraz ogólnej jakości nasion.
- Czystość nasion oraz ich wilgotność.
- Procedury testów zgodne z ISTA (Międzynarodowy Związek Oceny Nasion)
Bezpieczne zakupy nasion w sklepie RajOgrodnika.pl:
- Torebki nasion oferowane na naszych aukcjach posiadają datę ważności i nr partii na opakowaniu gwarantujemy jakość i oryginalność nasion.
- Testowane w laboratorium.
- Dostosowane do warunków uprawy w naszej strefie klimatycznej oraz często uprawianych przez producentów towarowych.