Papryka słodka Sakura nasiona 0,5g - VILMORIN
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Papryka słodka Sakura nasiona 0,5g - VILMORIN
✅ Bardzo dobrze plonująca odmiana do uprawy w polu i pod osłonami.
✅ Papryki czerwone, kruche, trójkątne i bardzo smaczne.
✅ Waga owoców do 80 gram.
✅ Odmiana doskonała do bezpośredniego spożycia.
✅ Siew z rozsady, wymaga gleby zasobnej i ciepłej.
Papryka Sakura to jedna z chętniej uprawianych odmian w polu oraz pod osłonami. Odmiana wczesna do średnio wczesnej, owoce trójkątne, ciemnoczerwone, o średniej wadze 80g. Bardzo chrupkie i słodkie, doskonałe do bezpośredniego spożycia. Papryka jest rośliną uprawianą z rozsady, najlepiej plonuje na glebach bardzo zasobnych i ciepłych.
Papryka Sakura to doskonała propozycja do uprawy w szklarni. Bardzo smaczna i chętnie serwowana na kanapki, jako składnik sałatek, surówek oraz dań ciepłych. Może też stanowić słodką, chrupiącą, zdrową przekąskę do lunch box'ów dla dzieci i dorosłych.
Wysiew nasion na rozsady od marca do kwietnia. Rozsady papryki najlepiej sadzić na miejsce stałe w maju, kiedy minie ryzyko gruntowych przymrozków. Papryka wymaga bardzo zasobnego podłoża bogatego w składniki odżywcze. Podczas uprawy warto dbać o regularne zasilanie krzaków papryki nawozami. Im cieplejsze i bardziej słoneczne stanowisko uprawy, tym na większy plon będzie można liczyć. Zbiory papryki tej odmiany trwają od lipca do września.
- Firma: VILMORIN
- Rodzaj nasion: Papryka Sakura
- Waga: 0,5g
- Wysiew na rozsady: III - IV
- Sadzenie do gruntu: V
- Zbiór: VII - IX
- Stanowisko uprawy: słoneczne i ciepłe
Sprawdzone nasiona:
- oferowane nasiona są testowane przez firmę VILMORIN w laboratorium pod względem zdolności kiełkowania oraz ogólnej jakości nasion
- czystość nasion oraz ich wilgotność
- procedury testów zgodne z ISTA (Międzynarodowy Związek Oceny Nasion)
Bezpieczne zakupy nasion:
- Torebki nasion oferowane na naszych aukcjach posiadają datę ważności i nr partii na opakowaniu gwarantujemy jakość i oryginalność nasion.
- Dostosowane do warunków uprawy w naszej strefie klimatycznej oraz często uprawianych przez producentów towarowych.