Pomidor szklarniowy Pedro F1 nasiona 0,1g - TORAF
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
POMIDOR SZKLARNIOWY PEDRO F1 NASIONA 0,1g - TORAF
✅ Odmiana późna, typ LSL, przeznaczona do uprawy w tunelach oraz szklarniach.
✅ W ciepłe lata odmiana doskonała do uprawy w polu.
✅ Owoce o masie 120-135g, bardzo wyrównane średnie do dużych, okrągłe, gładkie i bez żebrowania.
✅ Krzaki tej odmiany pomidora są odporne na pękanie, TMV, F i V.
✅ Posiadają dobrą trwałość i wyśmienity smak, dlatego jest to jedna z chętniej uprawianych odmian.
✅ Na jednym krzaku jest 10-15 owoców.
✅ Pomidor wymaga uprawy z rozsady.
✅ Siew w ciepłych inspektach, szklarniach lub tunelach foliowych I-IV.
Pomidor szklarniowy Pedro F1 to odmiana późna, typ LSL, przeznaczona do uprawy w tunelach oraz szklarni. W ciepłe lata możliwa jest uprawa w polu. Owoce o masie 120 - 135g bardzo wyrównane średnie do dużych, okrągłe, gładkie, bez żebrowania, odporne na pękanie, TMV, F i V. . Na jednym krzaku jest 10-15 owoców.
✅ Zastosowanie:
Posiadają dobrą trwałość i wyśmienity smak. Doskonałe na kanapki oraz do surówek i sałatek.
✅ Warunki uprawy:
Siew w ciepłych inspektach, szklarniach lub tunelach foliowych I-IV. Siewki pikować w rozstawie 8×8 cm.
✅ Wysiew:
Pomidory są roślinami uprawianymi z wcześniej przygotowanych rozsad. Wymaga gleby zasobnej w składniki pokarmowe, w dobrej kulturze, niezbyt ciężkiej.
- Firma: TORAF
- Rodzaj nasion: POMIDOR SZKALRNIOWY PEDRO F1
- Waga: 0,1g
- Siew: I - V
- Zbiór: IV – IX
- Rozstawa: 30 - 40 x 50 cm
Sprawdzone nasiona w sklepie RajOgrodnika.pl:
- Oferowane nasiona są testowane przez firmę w laboratorium pod względem zdolności kiełkowania oraz ogólnej jakości nasion.
- Czystość nasion oraz ich wilgotność.
- Procedury testów zgodne z ISTA (Międzynarodowy Związek Oceny Nasion)
Bezpieczne zakupy nasion w sklepie RajOgrodnika.pl:
- Torebki nasion oferowane na naszych aukcjach posiadają datę ważności i nr partii na opakowaniu gwarantujemy jakość i oryginalność nasion.
- Testowane w laboratorium.
- Dostosowane do warunków uprawy w naszej strefie klimatycznej oraz często uprawianych przez producentów towarowych.